Yatay Ve Dikey Kanal Temizliği

Ankara Yatay Ve Dikey Kanal Temizliği

 
Yağlı Kanal Temizliği  için henüz Türkiye’de teknolojik fazla bir ekipman yoktur. İnsan gücüne dayalı ilkel metotlar kullanılmaktadır.. Teknolojik sisteme geçememe sebeplerinin başında baca imalatının henüz bir standarda oturmamış olması gelir.. Yuvarlak, akardiyon, kare, tuğla hatta bez borular dahi kullanılmaktadır. Bir hatta fırın, yağlı kanal, menfez ve çay ocağı bile bağlayanlar vardır.
Günümüzde yapılan temizliklerde kanal içine girerek Yağlı Kanal Temizliği kanalda kapak açılarak temizlik yapılmaktadır. Yatay kanallar bu metodla temizlenmekte, kapalı kanal içinde yağ çözücü kimyasallar daha çok etkili olmaktadır fakat iş sağlığı bakımından zararlı olduğu için kazıma yöntemi daha sık kullanılmaktadır.. Sertleşen yağın temizlenmesi yangın ihtimalinin azaltılması, yanması durumunda zarar açmaması için önlem olarak alınmalıdır.
Dikey kanallar sadece kimyasal köpük yardımı ile temizlenebilmektedir. Dikey kanalın köpük ile temizlenebilmesi için kanal içinde minimum 40 derecelik bir ısı ve dikey hatta yağ sızıntısı olmadığından emin olmak gerekir, yoksa yağ inceldiğinde bu kaçaklardan sızarak baca dışı yağ içinde kalır. Dirsek bölümünden bu yağ alınmadığında yatay bölümden asma tavan arasından sızmalara sebep olur.
Izgara ve Ocakların üstünde olup buhar ve yağların ilk temas ettiği yerdir. Baca yangınlarının pek çoğu davlumbaz ağzındaki yağların tutuşmasıyla başlar. Hijyen ve yangın açısından temizliği çok önemlidir

Yağlı Kanal Temizliği  için henüz Türkiye’de teknolojik fazla bir ekipman yoktur. 

0.312.427 2090